Total Pageviews

Thursday, April 7, 2011

Nak Belanja Couple Korang Pun Berpada-pada La Sama!

   Sometimes manusia ni jadi buta hanya disebabkan cinta. Ape tu cinta? Hebat sangat ke mende alah nama 'cinta' ni? Sebab tu tak heran la kalau ada yang sampai sanggup korbankan ape je yang diorang ada termasuk la wang ringgit. 

   Dek kerana mabuk cinta, sampai ada yang terjerat dengan masalah kewangan. Tak salah kalau korang nak belanja insan tersayang korang tu, tapi biarlah berpada-pada..jangan la sampai memudaratkan diri sendiri, menyusahkan keluarga or kawan-kawan sekeliling korang.

   Saya pun pernah jugak jadi buta sebab cinta macam orang lain tapi pengalaman tu sendiri mematangkan saya.So berdasarkan pengalaman-pengalaman hidup saya yang tak seberapa ni, suka lah saya nak citer sikit-sikit mana yang saya boleh kongsi ngan korang-korang ek.


   Firstly, kalau korang dapat couple yang jenis 'demanding' la kan, better korang basuh la otak die tu cukup-cukup sebelum die yang basuh poket korang dulu. Pesan kat dia gini, 'Yunk, i bukannya tanak belikan u itu ini tapi i simpan duit untuk masa dpean kita jugak'.. kalau tak paham bahasa jugak, campak je kat dalam washing machine, kasi brain wash sama beliau..wahaha

   Ada jugak sesetangah ni kalau keluar makan, nak tempat yg high class jek. Warung tak main kononnye banyak lipas, kat mamak pon tak layan kononnye bau mamak je terus hilang selera. Taknak makan tempat murah sebab takut orang lain pandang rendah. Mulia sangat ke darjat korang tu wey.

   Cinta gak buatkan someone tu jadik seorang yg HIPOKRIT. Nak tawu kenape? Dah tawu duit pun cukup-cukup makan je, tapi bile buah hati mintak belikan itu ini..berlagak besar macam duit berkepuk-kepuk. Padahal balik rumah japgi makan maggie je. Korang malu ke nak mengaku yang korang takde duit depan buah hati korang??? Malu dengan diri sendiri dulu lah.. Memang la tu buah hati korang kan..so ikut korang lah. Jangan sentap sudaa.. SENTAP KER?? (tangan kat dada mata pandang atas)

   Wey2!! korang jangan la nak harapkan satu pihak je yang keluarkan duit belanja. Kononnye berjanji sehidup semati..u die i die. Tapi bila bab belanja je kebiasaannya si perempuan mesti bergantung pada lelaki. *KEBIASAANNYA.. Memang la tanggungjawab tu lebih kepada lelaki, tapi masing-masing kena ingatlah yang sebenarnya tanggungjawab tu cuma bila korang dah jadi suami isteri. Ini tak, masa depan and jodoh korang dengan dia pun kemana dah mengharap lebih-lebih dari lelaki. (saya tawu bukan semua perempuan macamni tapi sebilangan besarnya lah)

   Last lah ni ek..satu lagi ni, asal birthday je mula la puak-puak lelaki ni ke hulu ke hilir serata negeri nak pergi cari hadiah untuk puak-puak gadis. kalau bukan rantai gelang cincin semua tu, benda paling pebret TEDDY BEAR. Kalau harga 5 6 ringgit takpe la jugak. Ini sampai puluh-puluh, ratus-ratus..waddehellk..yulkk. Saya berani jamin la, berapa orang je yang sanggup belikan hadiah beratus-ratus hanya untuk seorang adik or abang kakak dorang. Moral dia, cinta ni jugak buat manusia lupa pada saudaranya sendiri.

   Banyak lagi nak ikutkan saya nak tulis ni, tapi ada pulak yang komplain entri-entri saya sume panjang-panjang bebenor. So setakat ni jelah yang saya dapat kontrol jari saya nak menaip. Dah habis daya dah ni pendek-pendekkan entri ni. Jari saya ni umpama mulut saya yang tak boleh nak berhenti bercakap.. adoii. Ha tengokla ni, ada je yang die nak taip lagi. Sudaha2la wey, nanti orang tak larat nak baca weyy.. WEYY SUDAHLAA!!!! Ha Stop pun.....


Aikk ade lagi???


6 comments:

  1. haha aku dgn azrin biasa2 ja
    tak over.
    nak kumpul duit kahwin 7 thn lg

    ReplyDelete
  2. naseb masih single!..hehehe =)

    ReplyDelete
  3. hahaha.... lom tentu jadi bini lagi kn :)

    ReplyDelete
  4. sape suh belanja.. lau tade duit wat la care tade duit.. hahah..

    ReplyDelete
  5. bile nak update entry .. hehehe

    ReplyDelete
  6. btul2
    ukur baju di dada kan
    suka entry nih

    ReplyDelete